dinsdag 14 mei 2013

Recept creme koekjes

Hier voor de tweede dag wat koekjes inspiratie, ik vond dit recept van creme koekjes een tijdje geleden. Ze waren heel lekker ik had ze alleen veel te klein gemaakt! Dus ik ga ze binnenkort maar is opnieuw maken ;)

Dubbele crèmekoekjes


 


Deze romige dubbele koekjes worden nog heerlijker door de roombotervulling. Maak deze het hele jaar door of maak ze feestelijk door gekleurde suiker te gebruiken om koekjes voor kerst, pasen of zelfs valentijnsdag te maken.

Ingrediënten


Porties: 30

  • 225g boter
  • 5 eetlepels slagroom
  • 250g bloem
  • 5 eetlepels rietsuiker of gekleurde suiker voor decoratie
  • Vulling:
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100g gezeefde poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze


Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 9 minuten | Extra tijd: 11 minuten

1.Meng de bloem en 225g boter goed door. Roer de slagroom erdoor en mix goed door. Zet 1 uur in de koelkast.

2.De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.

3.Rol het deeg uit tot een plak van 0,25cm op een licht met bloem bestoven plank. Snij er cirkels van 1,5cm doorsnee uit met een steker of mes. Leg op vetvrij papier dat goed bestrooid is met suiker, draai ze om om goed met suiker te bedekken. Leg op niet-ingevette bakplaten. Prik met een vork op vier plekken in het koekje. Bak 7 tot 9 minuten tot ze licht zijn opgebold. Leg twee koekjes op elkaar met vulling ertussen.

4.Om de vulling te maken: Meng 50g boter, 100g poedersuiker, 1 eidooier en 1 theelepel vanille. Indien gewenst, voeg kleurstof toe.
 
Weer een lekker idee dus voor de koekjes swap! ik heb er al enorme zin in.  Alleen al de koekjes inspiratie uitzoeken is zo leuk!
 
Veel Liefs Denise

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit. ook heel leuk dat je het recept wil delen. Alleen bak ik bijna nooit wat heb er geen geduld voor.
    Maar ik vind dat jij heel veel mooie en lekker dingen maakt.
    groetjes Janie

    BeantwoordenVerwijderen