zondag 23 december 2012

Royal icing recept!

Vandaag de tweede helft van de koekjes recepten. Het is tijd om de koekjes te decoreren en daar heb je Royal icing voor nodig. Royal icing is een icing met eiwitpoeder. Dit eiwit poeder kan je kopen in verschillende webwinkels zoasls www.tastyshop.nl
En dan nu het recept!

Ingrediƫnten
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 60 ml  water
  • 300-500 gr poedersuiker
Werkwijze
  • Doe (een deel van) de poedersuiker en het eiwitpoeder in de kom
  • Giet tijdens het draaien van de mixer het water erbij
  • Zorg dat je op langzame snelheid mixt anders stuift het poedersuiker overal heen!
  • De icing is goed als je er pieken van kunt trekken
  • Voor stevigere icing voeg je poedersuiker toe, voor dunnere voeg je water of citroensap toe.
Nu kan je zelf de mooiste koekjes maken!
Royal icing is wit als je het maakt, met kleurstoffen kan je de royal icing kleuren. Ook deze kan je kopen bij www.tastyshop.nl
En om toch nog in de kerstsfeer te blijven hier nog snel een how to van hele leuke kerstkoekjes!

 
Hoe maak je de kerstboom koekjes?
 
Bak wat sterren koekjes. In verschillende maten sterren. ( recept in het vorige bericht)
 
 
Trek de sterren om met stevige Royal icing. Met wat dunnere royal icing kan je de sterren dan opvullen. ( ik koos natuurlijk de kleur kerstboom groen!)
 
 
Bewaar de icing die je over hebt!
 
Als de koekjes droog zijn zoek je het grootste koekje uit. Spuit in het midden een beetje icing en leg daar een net wat kleiner sterren koekje boven op. Ga zo door tot u de kleinste ster heeft bereikt. Of u de kerstboom hoog genoeg vind.
 
Veel Plezier!
 
Je kunt de icing afgedekt twee weken in de koelkast bewaren.
 
Liefs Denise
 


2 opmerkingen: