Tiramisu Truffles
voor 40 tot 50 truffels
280 gram witte chocolade fijn gesneden
8 eetlepels mascarpone
2 1/2 theelepel amaretto
1 ½ theelepel koffie poeder
28 gram witte melk chocolade schaafsel
½ theelepel cacao poeder
bonbon papiertjes ( optioneel)
*als de mascarpone heel dik is klop het dan eerst luchtig en romig voor je het bij de chocolade doet.
Smelt de witte chocolade aubain-marie en zet het aan de zijkant zodat het een klein beetje afkoelt.
Los terwijl je wacht de halve koffie op in de ameretto.
Meng de mascarpone en de koffie ameretto bij de witte chocolade. Meng de rest van de koffie erbij. Zet de kom een nacht in de koelkast.
De volgende dag:
Maak met een theelepel porties van het chocolade mengsel ( canache) Rol deze porties tot balletjes tussen je handen. Als je je handen met een beetje poedersuiker bestrooit plakt het minder.
Rol de balletjes in de melk chocolade schaafsel en klaar zijn je truffels!
Rol de balletjes in de melk chocolade schaafsel en klaar zijn je truffels!
De truffels zijn twee weken in de koelkast houdbaar en 3 maanden in de vriezer.
Hoop dat jullie veel plezier van het recept hebben!
Veel Liefs Denise
Geen opmerkingen:
Een reactie posten