dinsdag 23 juni 2015

Recept: Chocolade ganache taart

Vandaag weer eens een recept voor jullie, ik probeer ze altijd op zaterdag te plaatsen zodat je er in het weekend meteen mee aan de slag kan gaan, maar dat is helaas niet gelukt dit weekend. Dus dan toch maar een keertje door de weeks! Het is een makkelijk recept, maar de taart ziet er super mooi uit. Een goede taart dus om het bezoek nog snel even versteld te doen staan.

Chocolade ganache taart

Ingrediƫnten:
*voor de bodem
90 gram bakmeel
50 gram roomboter
5 gram cocoa poeder ( 1 eetlepel)
1 eetlepel suiker
1 ei
2-4 eetlepels water.

*voor de vulling:
300 gram melk chocolade
150 ml slagroom

*decoratie

Zeebanket

*ook nodig

Rechthoekige bakvorm

Droogbonen

Bakpapier

 

Bereiden:

Vet de bakvorm in met olie of boter, en bekleed hem daarna met bakpapier. ( dan is de taart er dalijk makkelijker uit te tillen door aan het papier te trekken )

Doe alle ingrediƫnten voor de bodem behalve het water in een keukenmachine. Pulse hem een paar keer tot het mengsel kruimelt. Voeg twee eetlepels water toe . Pulse nog een keer tot het een bal wordt. Wordt het niet meteen een bal? Voeg dan nog een eetlepel water toe. Herhaal tot het een bal wordt.

Haal het deeg uit de keukenmachine en rol uit tot een rechthoek. En bekleed de bakvorm met het deeg. Bedek nogmaals met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm tegelijkertijd de oven op 180°C.

Bak de taart voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier met de bonen en bak de bodem nog 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.

Als de bodem afgekoeld is kan je de ganache maken. Snij de chocolade klein en doe de chocolade stukjes in de kom. Verwarm de slagroom tot het net niet gaat koken. Giet de slagroom over de chocolade en roer tot het een egale massa vormt. Je kan hier eventueel vanille extract aan toevoegen, Maar let dan op dat het een extract is op alcohol basis. Die op waterbasis gaan niet samen met chocolade.

Giet de ganache in de bodem en laat 1tot 2 uur stollen in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast en versier met het zeebanket. Laat  nog 1 uur opstijven.

 
Veel Liefs Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten