zaterdag 13 juni 2015

Recept: Frambozen toffee met witte chocolade

Het is weer tijd voor een recept vandaag een niet alleen lekker recept maar ook nog eens heel mooi, Van die foto's krijg je toch honger?


Vandaag het recept voor Frambozen toffee met witte chocolade een heerlijke zomerse zoete snack.


 
Frambozen toffee bark met witte chocolade
  • 100g gepureerde frambozen (kan uit de vriezer)
  • 1 theelepel citroen sap
  • 150ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel witte corn syrup of glucose stroop
  • Olijf olie voor de bakpan
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels gevriesdroogde frambozen
Olie de bakpan 20 X 25 in en bekleed met bakpapier. Doe de citroensap, suiker en stroop in de pan. Zeef boven de pan de gepureerde frambozen zodat de zaadjes in de zeef blijven zitten. Verhit het mengsel tot het kook en roer goed door. Laat het koken tot 122˚-123˚C graden. Giet het mengsel in de bakpan en laat het 2 uur afkoelen. Smelt de witte chocolade au-bain marie en tempreer de chocolade. Giet de witte chocolade over de frambozen toffee. En decoreer met de gevriesdroogde frambozen. Laat het een nacht rusten en snij het dan in grote stukken.

Dat is toch niet alleen lekker maar ook nog eens heel mooi! En als je het dan ook nog eens in een mooi zakje of doosje inpakt heb je een top cadeau, leuk om mee te nemen als je op visite gaat!

Laten jullie weten of het recept gelukt is ?

Veel Liefs Denise
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen