maandag 4 mei 2015

Recept: Gebakken chocolade donuts

Vandaag het recept voor chocolade donuts. En hoe kan het ook anders met chocolade coating! De donuts zijn gebakken waardoor ze een beetje de structuur hebben van cake. En veel minder vet zijn zoals ik donuts ken. Het was de eerste keer dat ik donuts maakte maar ik vond ze heel lekker, zeker voor herhaling vatbaar dus!

 
 
Ik kan je aanraden om deze donuts wel met een donutpan te maken. Zelf had ik hem niet en de bedoeling was eigenlijk om de donuts op een bakplaat te spuiten. Het deeg liep alleen te veel dus dat werkte voor geen meter. Ik heb toen maar een bak ring gepakt en die op de bakplaat gelegd met een kleinere ronde koekjes uitsteker in het midden. Hierin heb ik het donut deeg gespoten. Ging prima. Alleen nu kon ik maar 1 donut tegelijkertijd bakken. Met een donutpan is dus handiger.
 
En hier onder volgt hij dan het recept!
 
 
Recept Gebakken Chocolade donuts
Ingrediënten:
Donuts:
140 gram patent bloem
100 gram suiker
25 gram cacao poeder
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille extract
1 ei
150 gram Griekse yoghurt
60 ml melk
60 ml olijfolie ( of zonnebloem olie)
1/2 cup mini chocolate chips, optional
 
Coating:
100 gram pure chocolade
50 gram roomboter
50 gram aardbei chocolade
 
 
 
 
Instructies voor de donuts
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de droge ingrediënten ( patentbloem, suiker, cacao poeder en bakpoeder) in een mengkom. Zet dit even apart.
 
Meng in de kom van je mixer het vanille extract, het ei, de Griekse yoghurt, de melk en de olie. Mix dit in de mixer en voeg ook de droge ingrediënten toe. Mix op een hoge stand tot een egale massa.
 
Doe het donutdeeg in een spuitzak en spuit in de donut vormen. Dit deeg loopt een beetje en is daarom niet geschikt om los donuts op een bakplaat te spuiten.
 
Bak in de oven voor 10 minuten. De donuts zijn goed als de bovenkant terug veert als je ze zachtjes in duwt.

 

Voor de coating:
Smelt de chocolade met de boter au-bain marie. Dip de donuts in de chocolade.
Smelt de aardbei chocolade au-bain marie en doe de chocolade in een spuitzak. Decoreer de donuts met strepen aardbei chocolade.
 
 
Eetsmakelijk!
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten