dinsdag 5 maart 2013

Op de post!

Als eerste wil ik zeggen Jippie! Weer twee volgers erbij Welkom!

Deze week heel wat bonbon bestellingen gehad. En deze gingen voor het eerst in de nieuwe doosjes met de post mee! Heel spannend natuurlijk. Maar de eerste is alweer ontvangen en alle bonbons zijn goed aangekomen. Pff zijn de nieuwe doosjes niet voor niks aangeschaft.

En zo ziet dat er dan uit in zo een nieuw doosje. Met het nieuwe i love chocolate lint natuurlijk.

Ik vind de nieuwe doosjes er heel leuk uit zien en jullie??

Voor de opvallende kijker zat er ook een nieuwe bonbon soort in de doosjes. Namelijk tiramisu!

Ik heb ze zelf al even geproefd en ik vind ze zelf heeel erg lekker.

Het recept vond ik op Pinterest maar heb ik wat aangepast. En dan hou je dit recept over:


Tiramisu Truffles

voor 40 tot 50 truffels



280 gram witte chocolade fijn gesneden
8 eetlepels mascarpone
2 1/2 theelepel amaretto
1 ½ theelepel koffie poeder
28 gram witte melk chocolade schaafsel
½ theelepel cacao poeder
bonbon papiertjes ( optioneel)

*als de mascarpone heel dik is klop het dan eerst luchtig en romig voor je het bij de chocolade doet.


Smelt de witte chocolade aubain-marie en zet het aan de zijkant zodat het een klein beetje afkoelt.
Los terwijl je wacht de halve koffie op in de ameretto.
Meng de mascarpone en de koffie ameretto bij de witte chocolade. Meng de rest van de koffie erbij. Zet de kom een nacht in de koelkast.

De volgende dag:


Meng de melk chocolade schaafsels met de cacao poeder.

Maak met een theelepel porties van het chocolade mengsel ( canache) Rol deze porties tot balletjes tussen je handen.  Als je je handen met een beetje poedersuiker bestrooit plakt het minder.
Rol de balletjes in de melk chocolade schaafsel en klaar zijn je truffels!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De truffels zijn twee weken in de koelkast houdbaar en 3 maanden in de vriezer.

Hoop dat jullie veel plezier van het recept hebben!

Veel Liefs Denise

5 opmerkingen:

  1. Oh die gevulde nieuwe doosjes zien er inderdaad erg lekker uit, leuk zoals e het verpakt hebt.
    @ en die truffel klinkt ook erg lekker!!
    succes verder Denise met creƫren van nog meer van dat lekkers !!!!

    groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat heb je dat weer prachtig gemaakt. je maakt je bonbons steeds mooier. en ze zien er zo lekker uit
    groetjes janie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er weer lekker uit zeg.
    Lief dat je het recept deelt.
    Groetjes Babette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er heerlijk uit!!! toch eens proberen ;-) liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt iedereen voor die super lieve berichtjes! Daar wordt ik toch elke keer zo vrolijk van !

    BeantwoordenVerwijderen