zondag 22 maart 2015

Paas chocolade

Sinds gister is het officieel lente. En ook het weer wordt steeds lente-achtiger. En dat herinnerd mij eraan dat pasen alweer bijna voor de deur staat. Dus vandaag een blogje om alvast wat paas inspirtatie te geven. En dan niet van die hele leuke maar wel standaard paas eieren en figuren. Nee echte paas bonbons! Ookal kon het paashazen thema natuurlijk niet uitblijven;)


De haasjes zijn bonbons en de wortels zijn in chocolade gedoopte aardbeien.



En je kan deze paas schatjes best zelf thuis maken! Ook als je geen bonbons kan maken. 

Wat heb je nodig?

Bonbons ( gekocht of zelfgemaakt)
chocolade naar keuze  om te smelten
Witte chocolade
orange kleurstof
roze kleurstof
Mini marshamllows.
Keukenpapier
potlood
spuitzak ( flesje) 

wat gaan we doen?

Teken de konijnen gezichten ( rondje met oren) op het bakpapier.) zoveel als je bonbons hebt. 
Smelt de chocolade au bain marie en tempereer de chocolade. 
Hoe je chocolade moet tempreren zie je hieronder in het filmpje van jules cooking.




schenk de chocolade in de spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit de getekende konijnen gezichten over, en laat opstijfen. 

knip de mini marshmallows door de helft. en dip een klein beetje in de gesmolten chocolade, Plak de staartjes op de bonbons. 

Smelt de witte chocolade en tempreer volgens het filmpje van jules cooking.  Verdeel de chocolade door de helft. Kleur de ene helft orange en de andere helft roze. 

schenk de roze chocolade in een spuitzak en knip het puntje eraf. Spuit wat roze chocolade in de melk chocolade hazen oren. Dit is het middelste deel van het oor. 


Maak de aardbeien schoon en droog. Laat het kroontje zitten. Dit wordt het groene van de wortels. Haal de aardbeien door de orange chocolade. Doe de rest van de orange chocolade in een spuitzak. En spuit wat streepjes op de wortels .



En zo steel je zeker de show op de paasbrunch! 

Veel liefs Denise 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen