Dubbele crèmekoekjes
Deze romige dubbele koekjes worden nog heerlijker door de
roombotervulling. Maak deze het hele jaar door of maak ze feestelijk door
gekleurde suiker te gebruiken om koekjes voor kerst, pasen of zelfs
valentijnsdag te maken.
Ingrediënten
Porties:
30
- 225g boter
- 5 eetlepels slagroom
- 250g bloem
- 5 eetlepels rietsuiker of gekleurde
suiker voor decoratie
- Vulling:
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 100g gezeefde poedersuiker
- 1 eidooier
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
Voorbereiding:
30 minuten | Bereiding: 9 minuten | Extra tijd: 11
minuten
1.Meng
de bloem en 225g boter goed door. Roer de slagroom erdoor en mix goed door. Zet
1 uur in de koelkast.
2.De
oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
3.Rol
het deeg uit tot een plak van 0,25cm op een licht met bloem bestoven plank.
Snij er cirkels van 1,5cm doorsnee uit met een steker of mes. Leg op vetvrij
papier dat goed bestrooid is met suiker, draai ze om om goed met suiker te
bedekken. Leg op niet-ingevette bakplaten. Prik met een vork op vier plekken in
het koekje. Bak 7 tot 9 minuten tot ze licht zijn opgebold. Leg twee koekjes op
elkaar met vulling ertussen.
4.Om de
vulling te maken: Meng 50g boter, 100g poedersuiker, 1 eidooier en 1 theelepel
vanille. Indien gewenst, voeg kleurstof toe.
Weer een lekker idee dus voor de koekjes swap! ik heb er al enorme zin in. Alleen al de koekjes inspiratie uitzoeken is zo leuk!
Veel Liefs Denise
Die zien er weer super lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit. ook heel leuk dat je het recept wil delen. Alleen bak ik bijna nooit wat heb er geen geduld voor.
BeantwoordenVerwijderenMaar ik vind dat jij heel veel mooie en lekker dingen maakt.
groetjes Janie
jammie
BeantwoordenVerwijderenLékkkkkkkkerrrrrrr!!!!
BeantwoordenVerwijderenGr Hannie